پمپ درد چیست؟
شنبه, ۲۲ خرداد ۱۴۰۰، ۱۲:۴۵ ب.ظ
پمپ درد چیست؟
پمپ درد،یا Patient-controlled Analgesia)، PCA)،
وسیله ای پزشکی است که برای رساندن مایعات به صورت کنترل شده به بدن بیمار استفاده می شود. پمپ های انفوزیون انواع مختلفی دارند که برای اهداف مختلف و در محیط های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.
در PCA، یک پمپ اینفیوژن (تزریق) که شامل داروهای درد تجویز شده توسط پزشک میباشد، مستقیما به مسیر داخل وریدی متصل میشود. در برخی موارد پمپ تنظیم شده تا مقدار کمی از دارو را با نرخ ثابت به بیمار تحویل میدهد. دوزهای اضافی دارو با فشردن دکمهای توسط بیمار قابل تزریق به او است.
چه کسانی میتوانند از پمپ درد PCA استفاده کنند؟
بیماران ریکاوری شده پس از اعمال جراحی، مجهز به پمپ PCA هستند. همچنین پمپ درد توسط دیگر بیماران که انواع مختلفی از درد را تجربه میکنند قابل استفاده است.
پمپ درد بعد از جراحی استفاده می شود. می توانید از آن در بیمارستان و هنگام رفتن به خانه استفاده کنید.
بعد از جراحی مقداری درد خواهید داشت. این طبیعی است. پمپ درد می تواند به کنترل درد شما کمک کند. و این ممکن است به شما کمک کند تا سریعتر به فعالیتهای عادی خود برگردید. پزشک یا پرستار شما پمپ درد را با دارو کافی پر می کنند.
داروی موجود در پمپ فقط ناحیه ای را که در آن جراحی کرده اید بی حس می کند. بنابراین نباید باعث خواب آلودگی شود. پمپ درد عوارض جانبی مشابه سایر داروهای ضد درد را ایجاد نمی کند. این بدان معناست که شما ممکن است بتوانید بیشتر حرکت کنید و ممکن است احساس هوشیاری بیشتری داشته باشید. و از آنجا که پمپ جریان مداوم دارو را به شما می دهد ، ممکن است نیازی به مصرف داروهای ضد درد دیگری نباشد.
پزشک به شما اطلاع می دهد که چه مدت از پمپ درد استفاده کنید.
PCA پمپ درد به چه مدت (چه میزان) قابل استفاده است؟
پمپ درد (تزریق) در اکثر موارد که بیمار درد را استفاده کند قابل استفاده است. همچنین این پمپها دوز بیمار را تنها در مقادیر مشخصی تحویل میدهند و مستمر قابل استفاده نیست. پس از اتمام کنترل درد جراحی، بیمار از قرص به منظور کنترل درد استفاده میکند. این پمپ در افراد هوشیار استفاده میشود چراکه خود بیمار باید قادر به مشارکت در برنامه کنترل درد باشد.
چه زمانی میتوان از پمپ درد استفاده نمود؟
با پمپ درد در واقع نوعی مدیریت درد است که میتوان نوع و دوز دارو را متناسب با وضعیت بیمار تغییر داد، بنابراین انواع و اقسام این پمپ وجود دارد که کاربردهای خاص خود را دارد. از این دستگاه فقط برای 24ساعت پس از عمل جراحی که میزان درد بالاست استفاده میشود، زیرا پس از این زمان بیمار میتواند مسکنها را به شکل خوراکی مصرف کند و نیازی به تزریق مکرر نیست.
پمپ درد به کجا وصل میشود؟
ممکن است پمپ درد پس از بیهوشی بیمار و قبل از جراحی به بیمار وصل شود. یا پس از اتمام جراحی و قبل از بههوش آمدن بیمار پمپ درد را به بیمار وصل میکنند. در هر دوی این روشها بیمار پس از جراحی و زمانی که بههوش میآید، دردی احساس نخواهد کرد.
یک لوله کوچک (کاتتر) در جایی که دکتر پوست شما را بریده است (محل عمل) قرار میگیرد. یا پزشک ممکن است کاتتر را در نزدیکی گروهی از اعصاب قرار دهد که احساس ناحیه ای را که شما جراحی کرده اید تأمین می کند. این لوله به پمپ خارج از بدن شما متصل می شود و یک کیسه کوچک درون پمپ , دارو را در خود نگه می دارد. پمپ قرار است به شما کمک کند تا به مدت چند روز پس از عمل جراحی ، دارو را برای کمک به کنترل درد شما فراهم کند.
در مواردی هم که بیمار از راه دهان نمیتواند دارو را مصرف کند پمپ درد بهترین روش میباشد.
تفاوت پمپ درد و تزریق معمولی مسکن ؟
تفاوت اساسی این دستگاه و تزریق معمولی داروهای مسکن برای بیماران اینه که در تزریق معمولی لازمه هرچند ساعت یک بار تزریق مسکن توسط پرستار انجام بشه. این مسکن تا مدتی درد رو تسکین میده اما زمانی که میزان اون در خون کم بشه، بیمار دوباره درد رو احساس میکنه و دوباره تزریق انجام میشه.
یعنی در فاصله بین یک تزریق تا تزریق بعدی، بیمار زمانی درد رو حس میکنه تا دوباره مسکن در خون جریان پیدا کنه اما در این پمپ میزان یکنواخت و ثابتی از مسکن در خون وجود داره و دوز دارو در خون هیچ وقت به صفر نمی رسه. این مکانیسم باعث میشه فاصله ای بین تزریق مجدد مسکن به وجود نیاد و تسکین درد یکنواخت و دائمیه.
استفاده از پمپ درد چه مزایایی دارد :
کاهش مصرف داروهای ضد درد برای هر بیمار و در نتیجه کاهش ریسک مشکلات سیستمیک برای اعضای بدن
بی دردی قبل از شروع درد
عدم نیاز به تزریق دردناک
الگویی بهتر خواب
عملکرد بهتر به ریوی بعد از عمل و عوارض کمتر تنفسی
ترخیص سریعتر بیماران و کاهش زمان بستری بیمار
برای بیمارستان
افزایش نرخ رضایتمندی بیمار
کاهش هزینه های آشکار و پنهان
درآمدزایی ناشی از فروش پمپ بیمار جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی از داروهای مخدر
برای متخصص بیهوشی
انجام وظیفه انجام وظیفه کنترل درد بیمار به بهترین شکل ممکن طبق یک سیستم نظام مند و درنتیجه رضایتمندی بیمار
برای جراح
افزایش رضایتمندی بیمار از عمل جراحی به علت بیشتر شدن کیفیت جراحی و آرامش بیمار
معایب پمپ درد؟
از معایب استفاده پمپ درد هم میتوان به سوءاستفاده بیمار از داروی مسکن برای مصارف غیرپزشکی و اوردوز شدن بیمار با داروی مسکن را نام برد. اگر دستگاه PCA به درستی تنظیم نشده باشد میتواند باعث کم تحویل دادن دارو یا زیاد تحویل دادن دارو شود. این دستگاه برای بعضی بیماران مفید نیست از جمله بیماران به مشکلات یادگیری یا بیماران دچار سردرگمی.
همچنین برای بیمارانی که به دلیل ضعف قادر به فشردن دکمه تزریق دارو نیستند نیز نامناسب است. در کل این دستگاه برای بیماران جوان مناسب تر است.
لینک خرید پمپ درد :
https://farnamteb.ir/product/%d9%be%d9%85%d9%be-%d8%af%d8%b1%d8%af/
۰۰/۰۳/۲۲